Dadabánya

Underground művészeti fesztivál Tatabányán

2018. jún 12.

Folytatásra érdemes

írta: A Vértes Agorája
Folytatásra érdemes

20180608_26.JPGJelentjük, a fúrás célba ért. Kincset találtunk a föld alatt. A kutatást folytatni kell!
Az első Dadabánya elérte a kritikus mélységet, tábort vertünk, és nagy levegőt véve a tervek szerint innen folytatjuk az underground kirándulást.
Az árnyas fák tövében és a bányagépek árnyékában mélyen szántó gondolattokkal gazdagodott a lelkes közönség.
A festők festettek, a nézők néztek, a hallgatók hallgattak, az írók kivételesen beszéltek, és a beszélők írtak. Új barátok egymásra találtak, régiek feléledtek.

9 művész 9 félét festett. Nagyszerű Ócskavas misé t celebrált a Lyuhász Lyácint Bt., dr Kondor megműtötte a hallgatóság fülét. Az Új Látásmód Fúzió félelmetesen szép melódiákat játszott, a Flexible Juice ...

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 22.

Dr. Kondor

írta: A Vértes Agorája
Dr. Kondor

kondor0030.jpgA felvételt Varga Tamás készítette.

Dr.Kondor zenei megmozdulásai a debreceni, zajzenét kovácsoló Lyuhász Lyácint B.T.-vel kezdődtek még a ’90-es években.

2000-ben orvossá avatva magát szólóban lép fel. Minimal elektro, steril zenerendszerek, minimál performance … 2005-ben csatlakozik hozzá Dr.Akula, ekkor már ketten, az orvosi elektronikus metál gyökereit kutatják. Megíródnak az : INTUBÁLÁS, ÁLLATKÍSÉRLETEK, KROKODIL EMBER… c. antislágerek. A koncerteket SU/8  és diavetítés színesíti. 2009-től ismét a gyökerek, hol szólóban, hol különböző vendég professzorok közreműködésével lép fel. A zene már tudatosan zajosabb! Elektro-NOISE, performance előadások, és műtétek sorozata…

2018 – Dr.Kondor elektroszomatikus ...

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 18.

Ócskavas misék (Lyuhász Lyácint)

írta: A Vértes Agorája
Ócskavas misék (Lyuhász Lyácint)

hqdefault.jpg

"Bennünket fegyelmez a karakteres önállóságra törekvés, a találkozások jelentőségének visszaszorítására tett erőfeszítések és az ezekből származtatható attitűd formák kontrollja, a folyamatos türelmetlenség rendszerében nincs nyitott állapot, az instabil káosz bizalmatlansága érzékelhető, a feladat tehát adott, érvényt kell szereznünk a hatásgyakorláshoz."

Tovább Szólj hozzá