2018. máj 22.

Dr. Kondor

írta: A Vértes Agorája
Dr. Kondor

kondor0030.jpgA felvételt Varga Tamás készítette.

Dr.Kondor zenei megmozdulásai a debreceni, zajzenét kovácsoló Lyuhász Lyácint B.T.-vel kezdődtek még a ’90-es években.

2000-ben orvossá avatva magát szólóban lép fel. Minimal elektro, steril zenerendszerek, minimál performance … 2005-ben csatlakozik hozzá Dr.Akula, ekkor már ketten, az orvosi elektronikus metál gyökereit kutatják. Megíródnak az : INTUBÁLÁS, ÁLLATKÍSÉRLETEK, KROKODIL EMBER… c. antislágerek. A koncerteket SU/8  és diavetítés színesíti. 2009-től ismét a gyökerek, hol szólóban, hol különböző vendég professzorok közreműködésével lép fel. A zene már tudatosan zajosabb! Elektro-NOISE, performance előadások, és műtétek sorozata…

2018 – Dr.Kondor elektroszomatikus hardcore beavatkozása alkalmat teremt a tévedések tisztázására. A folyamat öngerjesztő, ám irányítható. A steril zenerendszerek vákuumában eltöltött idő felbecsülhetetlen értékű, de csak a következő találkozásig.

A "Dababánya” - Underground művészeti fesztiválon való fellépésen a 2009-2018 között íródott erősen EBM hatású, melankolikus slágerek fognak elhangozni, mint pl a (FOGTÜNDÉR, H1 N1, TUDATOS PUSZTÍTÁS...stb ) a dr szokásos minimalista előadásában.

Szólj hozzá