Dadabánya

Underground művészeti fesztivál Tatabányán

2018. máj 22.

Dr. Kondor

írta: A Vértes Agorája
Dr. Kondor

kondor0030.jpgA felvételt Varga Tamás készítette.

Dr.Kondor zenei megmozdulásai a debreceni, zajzenét kovácsoló Lyuhász Lyácint B.T.-vel kezdődtek még a ’90-es években.

2000-ben orvossá avatva magát szólóban lép fel. Minimal elektro, steril zenerendszerek, minimál performance … 2005-ben csatlakozik hozzá Dr.Akula, ekkor már ketten, az orvosi elektronikus metál gyökereit kutatják. Megíródnak az : INTUBÁLÁS, ÁLLATKÍSÉRLETEK, KROKODIL EMBER… c. antislágerek. A koncerteket SU/8  és diavetítés színesíti. 2009-től ismét a gyökerek, hol szólóban, hol különböző vendég professzorok közreműködésével lép fel. A zene már tudatosan zajosabb! Elektro-NOISE, performance előadások, és műtétek sorozata…

2018 – Dr.Kondor elektroszomatikus ...

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 18.

Ócskavas misék (Lyuhász Lyácint)

írta: A Vértes Agorája
Ócskavas misék (Lyuhász Lyácint)

hqdefault.jpg

"Bennünket fegyelmez a karakteres önállóságra törekvés, a találkozások jelentőségének visszaszorítására tett erőfeszítések és az ezekből származtatható attitűd formák kontrollja, a folyamatos türelmetlenség rendszerében nincs nyitott állapot, az instabil káosz bizalmatlansága érzékelhető, a feladat tehát adott, érvényt kell szereznünk a hatásgyakorláshoz."

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 16.

Új Látásmód Fúzió

írta: A Vértes Agorája
Új Látásmód Fúzió

photo13.jpg

Founded in 1992 - is a cult-band of the obscure Hungarian Avant-garde Synth-Wave etc... scene. In the early 90's they released a lot of raw trashy dadaistic cassette tapes. Their music is caracterised by charmed rigid expressions, minimalistic soundscapes, gloomy melodies, special poetic lyrics and an unmistakeable baritone voice.

 

Tovább Szólj hozzá

Fellépők

2018. máj 10.

Menedék a kommersz kultúra szörnyetegei elől

írta: A Vértes Agorája
Menedék a kommersz kultúra szörnyetegei elől

kivéve italok

dada-slide.jpgRendel dr. Kondor, Lyuhász Lyácint addig üti a vasat, amíg mozog, új látásmódra tanít Gáspár Kornél és Csermanek Csaba, élőben jól fest a Tapasztalt ecsetek, feltámad a Happy Dead.

Te is lehetsz híres 15 percig – ragadj ecsetet és alkoss Kopasz Tamással, Chris Allannel, Szurcsik Józseffel és Wahorn Andrással együtt! Az 500. látogató megérinthet egy kortárs képzőművészt!

Tovább Szólj hozzá

Fellépők